Zo onderhoudt u uw buitenkeuken

Lees meer

Goede producten verdienen goed onderhoud. Een vraag die wij dan ook veel krijgen is hoe een COOXS buitenkeuken onderhouden moet worden. In deze blog leggen wij eenvoudig uit welk onderhoud er nodig is en hoe u dit het beste aan kunt pakken. Zo  kunt u nog langer van uw COOXS buitenkeuken genieten!

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
keuken voor buiten onderhoudsvrij luxe materialen buitenkeuken
Goede producten verdienen goed onderhoud.
CHRISTIAAN MORREN

Hoogwaardige materialen

Uniek aan de COOXS buitenkeukens zijn de hoogwaardige materialen die wij gebruiken. Van massief aluminium met een luxe poedercoating voor de kasten tot kwalitatief keramiek van Dekton voor de werkbladen. Dankzij deze materialen blijft uw COOXS buitenkeuken lang mooi én is er weinig onderhoud nodig. Het onderhoud dat nodig is betreft met name het schoonmaken van de COOXS buitenkeuken. En dat pakt u het beste als volgt aan:

Onderhoud van het aluminium en RVS

De kasten van uw COOXS buitenkeuken zijn compleet gemaakt uit massief aluminium en afgewerkt met een luxe poedercoating. De poedercoating geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar beschermt ook het aluminium. Schoonmaken van gepoedercoat aluminium kan eenvoudig door een sopje te maken en het voorzichtig af te nemen. Let hierbij op dat u geen agressieve onderhoudsmiddelen gebruikt. Verder is het belangrijk om, als uw buitenkeuken erg vies is, deze schoon te maken met veel water. Zo spoelt u het zand er goed vanaf en voorkomt u kleine krasjes in de coating.

Veel accessoires (zoals de barbecue, kraan en koelkast zijn gemaakt van RVS. Hierbij is goede reiniging belangrijk om vliegroest (kleine roestpitjes op het oppervlak) te voorkomen. Zorg daarom dat u het RVS minimaal 3-jaarlijks goed reinigt en wanneer u aan de kustomgeving woont vaker. Zo blijft de uitstraling van het RVS gegarandeerd mooi.

Alles ontdekken over hoe de COOXS buitenkeuken zo weinig onderhoud nodig hebben én weersbestendig zijn? Klik dan snel door naar deze blog.

Onderhoud van Dekton werkblad

Eén van de vele voordelen van de Dekton werkbladen op de COOXS buitenkeukens is het weinige onderhoud dat nodig is. Het materiaal heeft een hele hoge ‘dichtheid’. Dit wil zeggen dat er geen vuil in kan trekken. Viezigheid zit dan ook altijd alleen aan de oppervlakte en kan schoongemaakt worden met een simpel sopje.

Dankzij de onderhoudsarme eigenschappen van het Dekton en de andere materialen hoeft een COOXS buitenkeuken ook niet afgedekt te worden onder een afdekhoes. Alles weten over waarom dit niet nodig is? Lees dan ook deze blog.

 

Meer informatie of advies?

Wilt u extra advies over het onderhouden van uw COOXS buitenkeuken? Onze buitenleven-experts denken graag met u mee, of we komen gewoon bij u langs voor wat extra onderhoud of advies. Zo zorgen we er samen voor dat u optimaal kunt genieten van uw COOXS buitenkeuken.