Weerbestendige buitenkeuken | Tips en tricks 2024

Lees meer

Met een buitenkeuken bent u gegarandeerd van een heerlijke plek in de tuin. Het is dé plek waar lekker eten, goed gezelschap en ultiem comfort samenkomen. Maar een keuken in de tuin krijgt ook het een en ander te verduren. Van hitte en zon tot regen en vorst; alle weersomstandigheden  maakt uw buitenkeuken mee. In deze blog vertellen wij u alles over de weerbestendige buitenkeuken en wat een buitenkeuken weerbestendig maakt.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
Met een buitenkeuken bent u gegarandeerd van een heerlijke plek in de tuin
CHRISTIAAN MORREN

Buitenkeuken: overdekt of vrijstaand in de tuin

Veel buitenkeukens worden onder veranda’s en overkappingen geplaatst. Zo kunt u altijd van het buitenleven genieten, ook bij een zomerse regenbui of een frisse bries. Veelal wordt gedacht dat een buitenkeuken onder een overkapping uitgevoerd kan worden als een binnenkeuken. Gemaakt van plaatmateriaal en ‘binnen-apparatuur’. Dit is alleen lang niet altijd het geval en daarom gaat het ook regelmatig mis. Wanneer u een veranda heeft die helemaal afgesloten én geïsoleerd is (met een constante temperatuur en vochtbalans) kunt u gerust een binnenkeuken plaatsen, maar bij een open veranda is dit niet het geval. De gebruikte materialen moeten namelijk goed tegen temperatuurschommelingen en vocht kunnen. Plaatst u dus een buitenkeuken onder een open overkapping? Zorg dan dat het een échte buitenkeuken is. Wat altijd van belang is, zowel onder een overkapping al vrij in de buitenlucht, is goed onderhoud. In deze blog vertellen wij u alles over het onderhouden van een COOXS buitenkeuken.

De materialen van een weerbestendige buitenkeuken

Een goede weerbestendige buitenkeuken begint bij het gekozen materiaal. Zoals hierboven al genoemd moeten die materialen goed tegen temperatuurschommelingen en vocht kunnen. Maar bijvoorbeeld ook UV en vorst teisteren de buitenkeuken. Veel materialen gaan onder deze omstandigheden kromtrekken, verkleuren etc. Denk hierbij aan de meeste houtsoorten, composiet maar bijvoorbeeld ook beton. Bij COOXS maken wij daarom buitenkeukens van gepoedercoat aluminium met luxe, keramieken werkbladen. Deze materialen zijn goed bestand tegen de weersinvloeden en garanderen dat uw buitenkeuken ook op de lange termijn een plek vol comfort én en een eye-catcher in de tuin blijft.

 

Meer lezen over het onderhoud van uw weersbestendige buitenkeuken? Klik dan snel door naar deze blog.

De apparatuur van een weerbestendige buitenkeuken

Bij het realiseren van een weerbestendige buitenkeuken is de apparatuur natuurlijk van groot belang. Juist de barbecue, gaspitten, koelkast etc. maken van uw buitenkeuken een comfortabele plek. Het is dan ook heel belangrijk dat hierbij wordt gekozen voor de beste merken en materialen. Enkel apparatuur dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet is namelijk bestand tegen al die weersinvloeden. Daarom werken wij bij COOXS ook met de beste merken, die veel ervaring hebben in het maken van apparatuur voor buiten.

Klaar om te genieten

Met een weerbestendige buitenkeuken van COOXS bent u gegarandeerd van een comfortabele plek om heerlijk samen te zijn, onder de zon. Gemaakt van de beste materialen, door echte vaklui. Zelf ervaren hoe wij dit doen en hoe wij uw droom-buitenkeuken realiseren? Maak dan nu een afspraak in onze inspirerende showroom.