Tuin keuken: beleef buiten op een nieuwe manier

Lees meer

De tuin heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Van eenvoudig en vaak tweederangs ten opzichte van de woning naar een volwaardige ruimte om het leven in te beleven. Dat is terug te zien in exclusief meubilair voor buiten, wellness en noem maar op. Net als in het interieur is daarbij voor de keuken een belangrijke rol weggelegd. Een tuin keuken waar buitenleven en samenleven elkaar ontmoeten. Middenin het groen enerzijds en vol sfeer van familie en vrienden anderzijds. Alle ins en outs van die tuin keuken? Wij vertellen er u alles over in deze blog.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Gerard Jansen
Een tuin keuken is de plek waar buitenleven en samenleven één worden
GERARD JANSEN

De elementen van een échte tuin keuken

In de visie van COOXS is de tuin keuken de plek waar buitenleven en samenleven één worden. Dit bepaalt dan ook gelijk welke elementen van een tuin keuken een succes maken. Allereerst het buitenleven. Een tuin keuken hoort thuis in het hart van de natuur, de tuin. Omgeven door groen en in combinatie met natuurlijke materialen.

 

Daarnaast het samenleven. Een tuin keuken is de plek waar mensen samenkomen om de dag te bespreken en te genieten van culinaire creaties. Dus niet alleen een Big Green Egg of andere barbecue staat centraal maar ook een bar zodat vrienden en familie altijd gezellig aan kunnen schuiven. Of wat dacht u van andere, comfortabele apparatuur die u van binnen al gewend bent? Denk aan een luxe buitenkoelkast, spoelbak met kraan of de altijd praktische outdoor inductie kookplaat.

Een keuken in de tuin: zoveel meer dan barbecueën

Bij COOXS zien we dat veel keukens in de tuin nog gezien worden als een verlengde van de barbecue. En hoewel de tuinkeuken daar natuurlijk erg goed voor geschikt is, is de potentie van een tuin keuken zoveel groter. Maak er een complete opstelling van inclusief flexibele opbergruimte. Of maak de tuin keuken compleet met een bijpassende kruidenbak voor altijd verse kruiden. 

Ook in design zijn er voor de keuken in de tuin volop mogelijkheden. De tijd dat buiten alles robuust en grof vormgegeven was ligt gelukkig ver achter ons. Kies voor een elegant keukenontwerp met een vloeiend lijnenspel en een kleurenpallet dat uw persoonlijke karakter en de sfeer van de tuin weerspiegelt.

De materialen die kwaliteit garanderen

Hoewel een keuken in de tuin qua gebruik misschien veel lijkt op de keuken binnen, zijn de omstandigheden uiteraard compleet verschillend. Weersinvloeden van storm tot hitte en vorst: alles komt voorbij voor de keuken in de tuin. Essentieel voor succes is dan ook dat de keuken gemaakt wordt van de allerbeste materialen.

COOXS kiest ervoor om de kasten compleet te produceren uit robuust aluminium, gecoat in de kleur die u wenst. De werkbladen worden gemaakt uit keramiek of Dekton. Dit hoogwaardige materiaal is niet alleen outdoor-proof en krasbestendig maar ook nog eens zeer hygiënisch. Perfect geschikt dus voor de keuken in de tuin.

Ontdek alle mogelijkheden

Wij begrijpen dat al die keuzes voor een keuken in de tuin overweldigend kunnen zijn. Daarom staan onze buitenleven-experts voor u klaar om u te begeleiden bij dit proces. In onze sfeervolle studio of bij u thuis luisteren we naar uw wensen en vertellen wij over de mogelijkheden. 

Liever eerst wat inspiratie opdoen? Download dan hier ons inspirerende magazine.