De combinatie van pizza-ovens en buitenkeukens

Lees meer

Naast de meer traditionele manieren van buiten koken, zijn ook pizza-ovens steeds meer in opkomst. En dat is niet verwonderlijk. Met een pizza-oven heeft u een multifunctionele oven voor buiten die volop gezelligheid en sfeer biedt. De pizza-ovens van het merk Alfa Forni uit Italië zijn gas- en houtgestookt leverbaar zodat u zelf de keuze heeft tussen het gemak van gas of de sfeer van stoken op hout. Maar wist u dat u een pizza-oven ook kunt inbouwen in uw buitenkeuken? In deze blog vertellen wij u alles over de mogelijkheden én het comfort van deze optie.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
stadstuin buitenkeuken pizza-oven Alfa pizzaoven keuken voor buiten
Met een pizza-oven heeft u een multifunctionele oven voor buiten die volop gezelligheid en sfeer biedt.
CHRISTIAAN MORREN

Een pizza-oven: zoveel meer dan pizza’s bakken

Eigenlijk doet de naam pizza-oven de ovens van Alfa tekort. Met deze pizza-ovens heeft u namelijk nog veel meer mogelijkheden dan alleen pizza’s bakken. Alles wat in een gewone oven kan, kan namelijk ook in een Alfa pizza-oven. Het verschil is alleen dat u met een Alfa pizza-oven op een authentieke manier ovengerechten klaarmaakt. Wat dacht u van een heerlijke oven-schotel of een verse appeltaart?

Compleet genieten met een pizza-oven in uw maatwerk buitenkeuken

Door uw pizza-oven in te bouwen in een maatwerk buitenkeuken haalt u alles uit uw oven. Zo kunt u de oven eenvoudig uitbreiden met andere apparatuur voor nog meer comfort. Wat dacht u van een PITT cooking gaspit of een Indu+ inductiekookplaat naast de oven. Andere opties die vaak worden ingebouwd naast de Alfa pizza-ovens zijn een spoelbak met kraan of outdoor koelkast. 

Welke pizza-oven in uw buitenkeuken?

De keuze voor een pizza-oven in uw buitenkeuken is één, maar welk type pizza-oven is minstens net zo belangrijk. Wij werken bewust met de hoge standaard van de Alfa pizza-ovens, waarbinnen u volop keuze heeft uit modellen. Een eerste en belangrijke keuze is de keuze of u voor gas- of houtgestookt gaat. Geniet u graag van snel comfort en is er een gasleiding voorhanden, dan is gasgestookt een goede optie. Wilt u liever de échte authentieke manier van pizza’s bakken beleven; kies dan voor een houtgestookte pizza-oven. Als u de keuze tussen gas- of houtgestookt heeft gemaakt is de volgende keuze de grootte. Gaat u voor de compacte One of de grotere 5 Minuti? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie?

Kunt u niet wachten tot uw buitenkeuken mét pizza-oven gerealiseerd is? Neem dan contact op met onze buitenleven-experts en wij laten u kennismaken met alle mogelijkheden. Plan hier een afspraak bij u thuis of in de showroom in Kootwijkerbroek.