Luxe buitenkeuken laten plaatsen? De 5 beste tips

Lees meer

Buiten koken, gezelligheid en plezier met familie en vrienden. Een buitenkeuken staat garant voor vele (late) uurtjes genieten van de buitenlucht. Maar bij de aankoop van een mooie buitenkeuken komt van alles kijken. Daarom hier onze 5 beste tips voor het plaatsen van een buitenkeuken.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
Een buitenkeuken staat garant voor vele (late) uurtjes genieten van de buitenlucht
CHRISTIAAN MORREN

1. Goede vloer is een goede basis

Een goede vloer, wat heeft dat met de buitenkeuken te maken? Nou: alles. De vloer vormt de basis voor een goede buitenkeuken. Wij adviseren altijd om een horizontale vloer onder de buitenkeuken aan te brengen. Want hoewel onze buitenkeukens precies afgesteld worden op uw vloer, zal het beste resultaat altijd met een vlakke vloer bereikt worden.

Naast een vlakke vloer is ook het materiaal van de vloer belangrijk. Niet alleen voor de plaatsing maar vooral ook voor uw dagelijks onderhoud. Wij adviseren een harde, gladde vloer. Bijvoorbeeld beton of tegels. Wanneer u bijvoorbeeld voor een houten vloer gaat zal dat veel eerder vlekken geven van het vet van de barbecue.

2. Plaats uw keuken onder een veranda

Al onze buitenkeukens kunnen volledig buiten staan, dat garanderen wij u in de Zekerheden van COOXS. Daar hoeft u het dus niet voor te doen, maar een veranda is alsnog een prachtige aanvulling op uw buitenkeuken. Barbecue heerlijk door tijdens een regenbui of organiseer eens een winterbarbecue. Met een veranda kan dat altijd.

Gaat u voor een veranda? Houdt dan rekening met inregenen bij wind en regen. Want er is niets vervelender dan dat de buitenkeuken droog staat maar uzelf nog net nat regent. 

3. Kies voor accessoires passend bij u en uw situatie

Ieder mens en iedere tuin is verschillend. Daarom geloven wij niet in een standaard buitenkeuken met standaard opties. Kies de accessoires die bij u en uw situatie passen. Bent u bijvoorbeeld een echte barbecue liefhebber? Ga dan voor de multifunctionele Big Green Egg, of de handige Beefeater barbecues. Maar niet iedereen is een barbecue-liefhebber. U kunt dus ook kiezen voor de handige gaspitten van PITT Cooking.

Altijd handig, en zeker wanneer uw buitenkeuken verder van uw huis af staat, is een mooie spoelbak met kraan of een echte buitenkoelkast. En dat is niet alleen praktisch. Alle accessoires van COOXS vormen ook nog eens een prachtige aanvulling op het design van uw buitenkeuken.

4. Licht uw buitenkeuken uit met sfeervolle verlichting

Al wel eens aan sfeervolle verlichting gedacht? U wilt natuurlijk niet wanneer de zon onder gaat in het donker achterblijven. Daarom is verlichting bij uw buitenkeuken een prachtige toevoeging.

Wanneer u uw buitenkeuken onder een overkapping of veranda plaatst zit daar vaak al verlichting in verwerkt. Met nog wat flexibele lampjes en kaarslicht is de sfeer helemaal compleet. Maar ook voor een buitenkeuken vrij in de tuin zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat wij adviseren? Ga voor een staande designlamp boven uw keukenblok en vul dat aan met wat flexibele lampjes die de sfeer helemaal af maken. Meer verlichtingsadvies? Neem dan contact op met uw hovenier of tuinarchitect.

5. Vraag goed advies

Een goed eindresultaat begint bij een goed advies. Een buitenkeuken is geen dagelijkse aankoop, daarom is een goed advies uitermate belangrijk. Een goede adviseur kan u begeleiden bij de materiaal- en kleurkeuzes maar ook bij vragen als: ‘Waar plaats ik de buitenkeuken in mijn tuin?’ of ‘Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een mooie buitenkeuken?’.

Vraag eens rond onder familie, vrienden en kennissen met een buitenkeuken, maar ook wij helpen u graag. Neem daarom vandaag nog contact op en plan een afspraak bij u thuis of in de COOXS Studio voor een maatwerk advies.