3 tips voor de beste plek voor uw buitenkeuken

Lees meer

Een keuken in de tuin is natuurlijk heerlijk. Voor lange zomeravonden in de tuin of om zelfs in het vroege voorjaar van het buitenleven te genieten. Maar waar in de tuin komt de buitenkeuken nu het beste tot zijn recht? Op dat terras dichtbij het huis of toch verder weg in de tuin? Dit zijn onze tips om de beste plek voor uw buitenkeuken te kiezen.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
design buitenkeuken luxe materialen buitenkeuken met bar
De manier van leven is voor ieder mens verschillend, de manier van buiten leven dus ook
CHRISTIAAN MORREN

Tip 1: Hoe wilt u buitenleven?

De manier van leven is voor ieder mens verschillend, de manier van buiten leven dus ook. Houd u van comfort met alle voorzieningen in de buurt? Kies dan voor een plek dicht bij uw huis. Met een buitenkeuken (en terras) dicht bij uw huis bent u automatisch ook dichtbij een warme zitplek mocht het later op de avond kouder worden. Zo kunt u, terwijl uw gasten warm binnen verblijven, lekker blijven barbecueën.

Bent u meer van het echte, pure buitenleven? Kies dan voor een plek verder van uw huis. Een plek midden in de natuur. Wordt het frisser buiten? Maak dan een gezellig kampvuur om het buitenleven nog meer te ervaren. En met een COOXS buitenkeuken kunt u zelfs het comfort van een plek dichter bij uw huis ervaren: met een koelkast voor gekoeld drinken en een uitgebreide barbecue voor de lekkerste gerechten.

Tip 2: Kijk naar de zon

De zon is heerlijk en kan voor veel comfort zorgen, zeker in het voor- en najaar. Maar de zon kan ook weer vervelend worden. Met name wanneer de zon tegen de avond gaat zakken en in uw ogen steekt, wie kent het niet. Kies daarom voor een plek waar u flexibel bent. Met een goede zonwering kunt u veel ongemak voorkomen en zo het hele jaar door genieten van uw buitenkeuken.

Tip 3: Hoe vaak wilt u buiten koken?

U moet zich realiseren dat hoe verder de keuken van uw woning af geplaatst is hoe groter de grens zal zijn om buiten te koken. Ziet u de keuken al vanuit uw woning staan shinen? Dan staat u met de eerste zonnestralen lekker buiten te koken. Wanneer de keuken verder weg staat zult u er wellicht minder snel aan denken en de keuken met name gebruiken op de lange zomeravonden met vrienden en familie.

Advies bij u thuis? Neem contact met ons op!

Vindt u het nog lastig om de beste plek voor uw keuken te kiezen, of bent u er al helemaal uit en wilt u gewoon advies en een aansprekend designvoorstel? Neem dan contact met ons op voor een afspraak bij u thuis.