Ingebouwde kamado barbecue in uw buitenkeuken

Lees meer

Barbecueën met aan kamado barbecue is meer dan gewoon buiten koken. Het is een lifestyle die uw leven van binnen naar buiten haalt. Met een complete buitenkeuken rond uw kamado barbecue maakt u dat comfort pas echt compleet. In deze blog vertellen wij u waarom een buitenkeuken het barbecueën met een kamado compleet maakt én welke opties er zijn.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
Een kamado is dankzij zijn unieke eigenschappen een multifunctionele barbecue
CHRISTIAAN MORREN

Waarom barbecueën op een kamado barbecue?

Er zijn tegenwoordig veel opties om buiten te koken. Van gaspitten voor buiten tot geavanceerde gasbarbecues én de kamado barbecue. De kamado is een keramiek barbecue die gestookt wordt op kolen. Door de unieke eigenschappen van het keramiek houdt de barbecue goed zijn warmte vast en is de temperatuur goed te reguleren. De kolen geven een unieke en kenmerkende smaak aan uw gerecht. En wist u dat de kamado voor veel meer gerechten dan de standaard barbecue-gerechten geschikt is? Zo kunt u er eenvoudig een verse appeltaart of zelfgemaakte pizza’s in maken.

Het voordeel van een kamado ingebouwd in uw buitenkeuken

Een kamado is dankzij zijn unieke eigenschappen een multifunctionele barbecue. Al die mogelijkheden brengen natuurlijk ook veel accessoires en materialen met zich mee. Wanneer u uw kamado inbouwt in een buitenkeuken is er altijd voldoende plek voor al uw spullen. Zo kunt u écht van uw barbecue-avond genieten.

 

Een ander groot voordeel van een buitenkeuken voor uw kamado barbecue, is dat ook andere luxe opties ingebouwd kunnen worden. Wat dacht u van een mooie gaspit voor sauzen of een echte buitenkoelkast? De mogelijkheden zijn enorm.

Kamado in betonnen buitenkeuken

De kamado kunt u inbouwen in veel verschillende soorten buitenkeukens, van allerlei materialen. Doordat een kamado heet wordt aan de buitenzijde wanneer u die opstookt is het belangrijk dat het materiaal van de buitenkeuken goed tegen hitte kan. Eén van die materialen is beton. Een betonnen buitenkeuken is namelijk goed hittebestendig.

 

Bij COOXS gebruiken we op beton geïnspireerd keramiek voor de buitenkeukens. De reden hiervoor is dat echt beton poreus is en daarmee snel gaat vlekken of breken. Met keramiek heeft u hier geen last van. Meer lezen over de voor- en nadelen van een betonnen buitenkeuken? Klik dan hier.

Voor welke kamado gaat u?

We zullen er niet omheen draaien: wij bij COOXS zijn groot fan van de Big Green Egg. Dit Amerikaanse merk staat bekend om zijn hoogstaande kwaliteit en uitgebreide collectie aan comfortabele accessoires. Die eigenschappen, in combinatie met het mooie design maakt de Big Green Egg de perfecte match met uw COOXS buitenkeuken.

 

Uiteraard is Big Green Egg niet het enige goede merk op kamado-gebied. Heeft u gekozen voor een mooie Bastard barbecue of een echte Kamado Joe? Ook die barbecues kunnen wij eenvoudig inbouwen in onze COOXS buitenkeukens. Met al onze maatwerk mogelijkheden zorgen we voor een strakke aansluiting en de perfecte match tussen kamado en buitenkeuken.

 

Heeft u al een kamado barbecue en wilt u hiervoor een buitenkeuken, of zoekt u een buitenkeuken met een kamado erbij? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We zien er naar uit om kennis te maken en al uw buitenkook-wensen samen te laten komen in een unieke, maatwerk buitenkeuken.