Buitenkeuken met bar: sfeer gegarandeerd!

Lees meer

We zien het tegenwoordig steeds meer: een buitenkeuken met bar. En dat is niet voor niets! Wat is er nu fijner dan wanneer vrienden en familie gezellig aanschuiven terwijl u aan het koken bent. Er zijn veel opties om een bar te creëeren aan uw buitenkeuken. In deze blog vertellen wij u alles over de mogelijkheden en inspireren wij u met een aantal voorbeelden. Lees snel verder en ontdek waarom een bar buiten koken naar een nieuw niveau brengt.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
bar in verlengde van buitenkeuken buitenkeuken met bar luxe design
Stap voor stap realiseren wij iedere COOXS buitenkeuken
CHRISTIAAN MORREN

Waarom een buitenkeuken met bar

Zoals we hierboven al schreven is een bar een mooie toevoeging aan uw buitenkeuken. Maar wat maakt een bar nu onmisbaar voor uw buitenkeuken? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Buiten koken doe je samen. Er is dan ook niets fijner dan wanneer familie en vrienden eenvoudig aan kunnen schuiven terwijl u een heerlijke Cote de Boeuf bereidt op de Big Green Egg. Samenkomen en genieten van hoogwaardige gerechten komen zo samen.

Een bar achter uw buitenkeuken

Grofweg zijn er twee opties wanneer u kiest voor een buitenkeuken met bar. Een bar achter de keuken of een bar die ook gebruikt kan worden als eettafel. Hieronder is een voorbeeld van die eerste variant te zien. Aan de achterzijde van de keuken is een bar gecreëerd met daaronder dimbare LED-verlichting. Op die manier is de bar niet alleen heel comfortabel maar ook een toevoeging aan het design van uw keuken.

Door krukken te plaatsen bij de bar kunnen uw gasten eenvoudig aanschuiven voor een drankje en ontstaat als vanzelf een gezellige sfeer.

Gebruik een bar als eettafel bij uw buitenkeuken

Een andere mogelijkheid is een lange bar die te gebruiken is als eettafel. Door de bar op de hoogte van de keuken te plaatsen sluit deze goed aan op de keuken en ontstaat de perfecte connectie tussen het kookgedeelte en de bar. Doordat u aan twee kanten van de bar kunt zitten is deze goed te gebruiken als eettafel. Comfortabel!

Een bar als eettafel kan op twee manieren geplaatst worden. U kunt er voor kiezen de bar te plaatsen in het verlengde van het keukenblad. Zo ontstaat één lang meubel wat ook nog eens voor een uniek design-effect zorgt. Een andere optie is om de bar haaks op de keuken te plaatsen. De L-vorm die daardoor ontstaat zorgt voor intimiteit en betrekt de bar bij de keuken. Voor die laatste variant is bij het project hieronder gekozen. De L-vorm past goed bij de vierkante vorm van het terras en geeft structuur aan het terras. Heeft u meer een langgerekt terras? Dan past een bar in het verlengde van de keuken wellicht beter bij u. 

Meer informatie?

Wilt u een buitenkeuken met bar en bent u benieuwd naar wat het beste bij uw terras past? Wij zien er naar uit u hierbij te mogen adviseren. Neem snel contact op voor een afspraak bij u thuis of in de showroom in Kootwijkerbroek.