Buitenkeukens met LED-verlichting

Lees meer

De buitenkeuken is het hart van uw terras. De plek waar binnen en buiten samenkomen en waar u op zwoele zomeravonden tot in de late uurtjes kunt genieten van het comfort van het buitenleven. Niet vreemd dus dat buitenkeukens tegenwoordig steeds completer uitgevoerd worden. Een veelgehoorde wens is om ook verlichting in de buitenkeuken in te bouwen. In deze blog vertellen wij u alles over het comfort van LED-verlichting in uw buitenkeuken én welke mogelijkheden er zijn.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
led verlichting rond de buitenkeuken led strip inlite buitenkeuken
De buitenkeuken is het hart van uw terras
CHRISTIAAN MORREN

Waarom verlichting in uw buitenkeuken

Er zijn meerdere redenen waarom goed geïntegreerde verlichting in uw buitenkeuken niet mag ontbreken. Het is eerste is het comfort van verlichting in de late uurtjes. Want als de zon allang ondergegaan is, is het in de zomer vaak nog lang heerlijk om buiten te zijn. Met verlichting kunt u uw gasten én gerechten blijven zien. Wel zo praktisch.

Een andere reden is het design. Met LED-verlichting kunt u uw op maat ontworpen buitenkeuken nog meer karakter geven. Benadruk die sfeervolle bar of laat uw buitenkeuken optisch zweven met slim geplaatste en flexibel in te stellen LED-verlichting. Altijd strak weggewerkt en eenvoudig te bedienen.

LED-strip onder de bar

Steeds vaker worden buitenkeukens uitgevoerd met een bar aan de achterzijde, of in het verlengde van de keuken. Zo kunnen vrienden en familie altijd eenvoudig én gezellig aanschuiven tijdens het barbecueën. Sfeer gegarandeerd. Deze bar benadrukt u door LED-verlichting in het werkblad, onder de bar, te verwerken. 

De LED-verlichting is eenvoudig te bedienen middels een afstandsbediening én een app en kan ingesteld worden van warm wit tot alle mogelijke kleuren. Ideaal voor extra sfeer tijdens een feestje. 

LED-strip bij de plint: laat uw buitenkeuken zweven

Wilt u een nog unieker effect voor uw buitenkeuken? Denk dan eens aan een LED-strip bij de plint. Door hier verlichting te plaatsen gaat de keuken optisch zweven wat ‘s avonds een uniek effect geeft aan de keuken. 

Ons advies is om op deze plek te kiezen voor subtiel wit licht. Op die manier wordt een mooi effect gecreëerd en blijft het tegelijkertijd een subtiel detail. Ook deze LED-verlichting is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening, app of gewoon een schakelaar in uw keuken.

Meer informatie?

Kunt u niet wachten tot uw buitenkeuken mét geïntegreerde verlichting gerealiseerd is? Neem dan contact op met onze buitenleven-experts en wij laten u kennismaken met alle mogelijkheden. Plan hier een afspraak bij u thuis of in de showroom in Kootwijkerbroek.