Buitenkeuken kopen? Hier moet u aan denken!

Lees meer

Gaat u binnenkort een buitenkeuken kopen? Dan zijn er veel zaken waar u aan moet denken en die u liever niet vergeet. Als experts op het gebied van buitenkeukens delen wij graag onze kennis met u. Daarom leest u in deze blog onze beste tips wanneer u een buitenkeuken gaat kopen.

Auteur afbeelding

Geschreven door

Christiaan Morren
Wanneer u een buitenkeuken gaat kopen is het allereerst belangrijk dat u een goed beeld heeft wáár u een buitenkeuken wilt plaatsen.
CHRISTIAAN MORREN

Het begint met de juiste locatie

Wanneer u een buitenkeuken gaat kopen is het allereerst belangrijk dat u een goed beeld heeft wáár u een buitenkeuken wilt plaatsen. Dit is namelijk leidend voor de materialen die u gaat kiezen, welke accessoires u wilt inbouwen en welk formaat de buitenkeuken moet worden.

Allereerst de materialen. Staat de buitenkeuken helemaal buiten, dan moeten de materialen hier tegen bestand zijn. Denk aan metaal en niet poreuze steensoorten zoals keramiek. Plaatst u de buitenkeuken onder een overkapping? Dan kunt u ook andere materialen gebruiken. Maar let op: ook onder een overkapping is vocht en daar kunnen veel materialen niet tegen. Daarom adviseren wij ook om geen hout toe te passen, omdat dit onder invloed van vocht en zonlicht snel kromtrekt.

Qua accessoires kijkt u naar uw wensen én de locatie. Komt uw buitenkeuken dicht bij de woning? Dan is een spoelbak met kraan of buitenkoelkast misschien minder nodig dan wanneer u uw buitenkeuken achterin de tuin gaat plaatsen.

Tot slot is de locatie van uw buitenkeuken leidend voor het formaat. Kijk goed naar de maat en vorm van uw terras en pas de buitenkeuken hierop aan. Ook ruimte om de keuken is daarbij belangrijk. Houd rekening met minimaal een meter ruimte bij de barbecue.

Niet vergeten: hoe wilt u uw buitenkeuken gaan gebruiken

Het klinkt logisch, maar toch zien wij dat dit nog regelmatig vergeten wordt: hoe gaat u uw buitenkeuken nu écht gebruiken? Allereerst is dit belangrijk voor de vormgeving van uw buitenkeuken. Heeft u altijd een huis vol met vrienden en familie, die graag aanschuiven tijdens het barbecueën? Dan is een bar of een tafel aan uw buitenkeuken wel heel comfortabel.

Bent u een echte barbecue-master? Denk dan, naast de fantastische barbecue, vooral ook aan voldoende opbergruimte om alle barbecue-tools voor het perfecte gerecht op te kunnen bergen.  Zeker lades zijn hierbij een praktische manier om veel materialen, efficiënt op te kunnen bergen.

Alles weten over hoe wij u begeleiden bij de aankoop van úw buitenkeuken? Lees dan ook deze blog.

De techniek van uw buitenkeuken

Als u helemaal duidelijk heeft welke buitenkeuken u gaat kopen, is het nog belangrijk dat de keuken goed aangesloten kan worden. Het leidingwerk moet goed voorbereid kunnen worden.

Wilt u een spoelbak met kraan? Dan heeft u een afvoer en waterleiding nodig. Komt uw buitenkeuken dicht bij de woning, dan kunnen beiden vaak hier vandaan aangesloten worden. Is dat lastiger dan kunnen ook andere oplossingen bedacht worden. Heeft u bijvoorbeeld alleen koud water vanaf een buitenkraan, dan kunt u een boiler in uw buitenkeuken plaatsen (let op: wel ‘afkoppelen en opbergen in de winter). En is er geen goede afvoer voorhanden? Dan kunt u het water ook met een speciale buis in de tuin laten lopen.

Wanneer u een gas barbecue of gaspit in uw buitenkeuken inbouwt dan kunt u deze op een gasleiding of gasfles aansluiten. Is er een gasleiding aanwezig? Dan is dit het meest eenvoudig, anders kan de gasfles goed in een kastje geplaatst worden.

Tot slot hebben we te maken met elektra. Hierbij moet u goed kijken naar het vermogen dat aanwezig is en de apparatuur die u aan wilt sluiten. Zeker inductie kookplaten hebben vaak flink vermogen nodig om goed te werken.

Laat u adviseren

Wanneer u een buitenkeuken gaat kopen wilt u dit graag goed doen. En daarvoor is een goed advies belangrijk. Zo vergeet u geen dingen en kunt u optimaal gaan genieten van uw buitenkeuken. De buitenleven-experts van COOXS staan voor u klaar om u te helpen bij het ontwerpen en realiseren van uw buitenkeuken.

Maak nu een afspraak met een van onze adviseurs bij ons in de showroom of bij u thuis en ontdek de voordelen van een passend advies.